Over Proviron

Proviron ontwerpt, produceert en verkoopt chemicaliën aan vooral nichemarkten van een gemiddeld volume. Wij hebben 22 productie-eenheden in drie fabrieken in België en de VS. Voor het merendeel van onze eigen producten zijn we marktleider.


Onze chemicaliën zijn bouwstenen voor een brede waaier van toepassingen. Wij bieden duurzame oplossingen aan voor toepassingen in onder meer kunststoffen, watergebaseerde verven en lijmen, veevoeders, remsystemen, ijsbestrijding en veel meer. Wij hebben onze activiteiten opgedeeld in vijf markten en zes productgroepen/technologieën.

Wij bieden onze klanten een volledig dienstenpakket aan. Wij produceren immers niet enkel chemicaliën van een hoge kwaliteit, met inbegrip van verpakking en logistiek. Wij zorgen eveneens voor kwaliteitscontrole, technische service, zelfs onderzoek naar toepassingen in opdracht.

Onze 240 medewerkers zijn ervaren, flexibel en hebben kennis van zaken. Zij staan garant voor een consistente productkwaliteit.
Hoog opgeleide onderzoekers bemannen ons goed uitgerust O&O-laboratorium. Zij staan in voor wetenschappelijke kennis en ervaring. Onderzoek, innovatie en ontwikkeling maken deel uit van Provirons DNA.

Veel van wat wij doen, start met een dialoog tussen u, de klant, en ons. Innovatieve ideeën worden getest in het lab en in pilotinstallaties vóór de stap naar industriële productie.

Eerder dan gewoon maar chemicaliën verkopen, bieden we oplossingen aan. Wij zijn snel en flexibel en bieden kwalitatieve, duurzame oplossingen aan die zowel ecologisch als economisch zinnig zijn, en bovenal in overeenstemming zijn met wat u nodig heeft.